top of page
  • Facebook
  • Instagram

Glutenfri surdeigsstarter av havre

Tilberedning:

5-9 dager

Antall porsjoner:

-

Mengde frukt & grønt:

-

Ingredienser

Økologisk glutenfri havregryn og vann.

Slik gjør du

  1. Dag 1: Bland sammen 50 g havremel og 70 g lunkent vann. La stå til neste dag.


  2. Dag 2: Repeter dag 1.


  3. Dag 3. Repetere dag 1.


  4. Dag 4. Fjern 100 g av blandingen, og tilsett nye 50 g havremel og 70 g vann. Rengjør glasset samtidig ved å helle blandingen over i en annen bolle. Det du heller av kan du bruke til vafler eller pannekaker.


  5. Dag 5. Repeter dag 1.


  6. Dag 6. Repeter dag 1.


  7. Dag 7. Repeter dag 4.


På dag 6-9 er det vanlig å se tydelig aktivitet (se bildet.) 🙂

Den skal lukte frisk og syrlig- ikke vondt.

La starteren stå på kjøkkenbenken.

Unngå at starteren står i direkte sollys.

Næringsberegning per porsjon

-

bottom of page