top of page
  • Facebook
  • Instagram

Grønn pasta med scampi

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

40 g per porsjon

Ingredienser

  • 300 g tørr pasta (fullkorn)

  • 2 pakker scampi (1 pk= 270 g x 2= 540 g)

  • 1 løk (160 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 chili

  • 1 ss olivenolje eller rapsolje til steking

  • Salt og pepper

Ertepuré

  • 100 g matfløte

  • 250 g frosne erter

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta mens du lager resten av maten.


  2. Kutt opp løk og hvitløk, og stek dette i olje på middels varme i 3-4 minutter.


  3. Ta ut halvparten og tilsett chili (finhakket) og halvparten av scampien. Stek 1 pakke scampi av gangen. Krydre med salt og pepper.


  4. ​Kok erter i fløte i 3-4 minutter. Tilsett den stekte løken du satte av til siden, og kjør dette i en blender. Smak til med salt og pepper.


  5.  Når denne er ferdig blander du ertepuré og pasta, før du deretter topper retten med scampi.


Næringsberegning per porsjon

Kcal: 495
Fett: 10 g
Mettet fett: 3,6 g
Karbohydrater: 71,4 g
Kostfiber: 13 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 35,5 g
Salt: 3,2 g

bottom of page