top of page

Grønnsakssuppe

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

270 g per porsjon

Ingredienser

  • 500 g tomater

  • 1 stor gul løk

  • 1 stor rødløk

  • 1 hvitløk

  • 1 spisspaprika

  • 50 g rapsolje

  • 2 gode ss italiensk krydder

  • 2 dl matfløte

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 5 dl vann


Italiensk krydder

  • 3 ss tørket oregano

  • 2 ss tørket basilikum

  • 1 ss timian

  • 1 ss rosmarin

  • 1 ss paprikapulver


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp grønnsakene i grove biter. Holder å kutte løken i to! Kutt av toppen på hvitløken.


  3. Legg grønnsakene i en ildfast form, og hell over olje og krydder.


  4. La steke i 30 minutter.


  5. Kjør grønnsakene i en blender sammen med matfløte. Husk å fjerne skallet på hvitløken!


  6. Varm opp vannet med buljongen, og tilsett resten av grønnsakene.


Passer godt med brød og egg til :)

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 286
Fett: 22 g
Mettet fett: 6,8 g
Karbohydrater: 20,1 g
Kostfiber: 10 g
Tilsatt sukker: 6 g
Protein: 4,8 g
Salt: 0,8 g

bottom of page