top of page
  • Facebook
  • Instagram

Grillet kylling og søtpotetfries

Tilberedning:

1 t og 30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter 

  • 600 g søtpotet

  • Salat

  • Paprika

  • Tomat

  • Agurk

  • Mais

  • Fetaost

  • Oliven

  • 2 ss olivenolje

  • Aioli

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteten og kutt opp i noe som kan se ut som fries. Legg disse i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet. Minst 30 min., men gjerne flere timer, eller kvelden i forveien.


  2. Kutt opp salaten, og bland i en bolle.


  3. Bland søtpoteten med 2 ss olivenolje. Stek på 250 grader (varmluft) i ca. 20 minutter slik at de får en gylden farge (følg med underveis). Slå av ovnen og la døren stå på gløtt. Slå på vifta.


  4. Grill kyllingen.

Næringsberegning per porsjon

1 porsjon er beregnet på 150 g grillet kylling, 150 g salatblanding, 150 g (rå) søtpotet, 25 g grønne oliven, 20 g fetaost og 10 g aioli.

Kcal: 609
Fett: 28,6 g
Mettet fett: 6,9 g
Karbohydrater: 41,6 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 50,1 g
Salt: 2,2 g

bottom of page