top of page

Grillet laks med salat og båtpoteter

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

160 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 laksefileter (125 g rå)

  • 680 g potet g (én porsjon er 170 g potet)

  • 20 g olivenolje

  • 1/2 ts Timian

  • 1/2 ts Rosmarin

  • Salt og pepper

  • Sitronpepper

  • 1 fedd hvitløk

  • 100 g grønn salat

  • 100 g agurk

  • 100 g gulrot

  • 150 g reddik

  • 100 g jordbær

  • 100 g fetaost

  • 100 g tørket aprikos

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt potetene i båter. 


  3. ​Legg potetene i en bolle og hell over olje, finhakket hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper. Bland godt.


  4. ​Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 45-50 min.


  5. ​Kutt opp grønn salat, agurk, jordbær, gulrot, reddiker og tørket aprikos og bland dette sammen med fetaost. 


  6. ​Grill laksen, eller stek i ovnen på 180 grader i 20 min. Du må gjerne legge over knuste hvitløksfedd, chili, løk, for mer smak.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 541
Fett: 25,6 g
Mettet fett: 6,4 g
Karbohydrater: 50,4 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 31,4 g
Salt: 2 g

bottom of page