top of page
Ingredienser
50 g Brelett
450 g lettmelk
3 egg
125 g havremel (kjør havregryn i en blender)
125 g finmalt hvetemel
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
Flytende plantemargarin til steking
Slik gjør du
Smelt smøret og la det avkjøle.
Bland sammen egg, hvetemel, havremel, melk bakepulver og salt.
Tilsett smøret og rør godt om.
La røren hvile i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før du steker.
Varm opp vaffeljernet. Jeg bruker kun litt smør til første steking, deretter ingenting. Stek vaflene til de får ønsket farge.
Totalt blir det 8 vafler.
Næringsberegning per porsjon
2 vafler per porsjon
Kcal: 394
Fett: 14,5 g
Mettet fett: 3,5 g
Karbohydrater: 50,3 g
Kostfiber: 5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 18,4 g
Salt: 1,3 g
bottom of page