top of page
Ingredienser
50 g Brelett
450 g lettmelk
3 egg
125 g havremel (kjør havregryn i en blender)
125 g finmalt hvetemel
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
Slik gjør du
Smelt smøret og la det avkjøle.​
Bland sammen egg, hvetemel, havremel, melk bakepulver og salt.
Tilsett smøret og rør godt om.
La røren hvile i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før du steker.
Varm opp vaffeljernet. Jeg bruker kun litt smør til første steking, deretter ingenting. Stek vaflene til de får ønsket farge.
Totalt blir det 8 vafler.
Næringsberegning per porsjon
2 vafler per porsjon
Kcal: 394
Fett: 14,5 g
Mettet fett: 3,5 g
Karbohydrater: 50,3 g
Kostfiber: 5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 18,4 g
Salt: 1,3 g
bottom of page