
Ingredienser
Gryte
500 g grytekjøtt av storfe
300 g sellerirot
200 g gulrot
200 g pastinakk
1 rød spisspaprika
50 g purreløk (grønn del)
1 boks hermetiske tomater (400 g)
2 ss smør til steking
1 ts rosmarin
1 ts timian
2 laurbærblad
1 ts salt
1/2 ts pepper
5 dl vann og 1 terning kjøttbuljong (velg for eksempel denne for lav-fodmap)
1 ss maizena
Smør til steking
Potetmos
1000 g potet
200 g pastinakk
60 g Brelett
100 g matfløte
Et dryss muskat
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Skjær kjøttet i terninger på 2-4 cm. Brun kjøttet i en stekepanne med smør på høy varme slik at det får en fin skorpe. Ikke stek alt kjøttet samtidig, men stek i 2-3 omganger.
Legg kjøttet i en gryte med buljongblandingen, rosmarin, timian, laurbærblad, salt og pepper. La koke på middels varme mens du kutter opp grønnsakene. Du trenger ikke fjerne skallet til grønnsakene i gryten, men skyll de godt. Kutt i terninger.
Skrell potetene og pastinakken til potetmosen. Kutt i grove biter.
Kjøttet kan koke i 1,5-2 t. Tilsett grønnsakene etter at kjøttet har kokt i ca. 30 minutter.
Ønsker du gryten litt tykkere kan du ta ut 3 dl væske og vispe inn 1 ss maizena i en bolle. Hell tilbake i gryten og rør godt om.
La potetene og pastinakken koke til det er mørt. Hell så av vannet, og legg i en bolle. Hell matfløte og smør i den varme kjelen (men ikke ha den direkte på den varme platen). La smøret smelte. Bland så alle ingrediensene, og mos med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 593
Fett: 20,6 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 72,2 g
Kostfiber: 15 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 37,5 g
Salt: 2,7 g

