top of page
  • Facebook
  • Instagram

Høstgryte med storfe

Tilberedning:

2 t

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

350 g per porsjon

Ingredienser

Gryte

  • 500 g grytekjøtt av storfe

  • 300 g sellerirot

  • 200 g gulrot

  • 200 g pastinakk

  • 1 rød spisspaprika

  • 50 g purreløk (grønn del)

  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)

  • 2 ss smør til steking

  • 1 ts rosmarin

  • 1 ts timian

  • 2 laurbærblad

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 5 dl vann og 1 terning kjøttbuljong (velg for eksempel denne for lav-fodmap)

  • 1 ss maizena

  • Smør til steking


Potetmos

  • 1000 g potet

  • 200 g pastinakk

  • 60 g Brelett

  • 100 g matfløte

  • Et dryss muskat

  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på 2-4 cm. Brun kjøttet i en stekepanne med smør på høy varme slik at det får en fin skorpe. Ikke stek alt kjøttet samtidig, men stek i 2-3 omganger.


  2. Legg kjøttet i en gryte med buljongblandingen, rosmarin, timian, laurbærblad, salt og pepper. La koke på middels varme mens du kutter opp grønnsakene. Du trenger ikke fjerne skallet til grønnsakene i gryten, men skyll de godt. Kutt i terninger.


  3. Skrell potetene og pastinakken til potetmosen. Kutt i grove biter.


  4. Kjøttet kan koke i 1,5-2 t. Tilsett grønnsakene etter at kjøttet har kokt i ca. 30 minutter.


  5. Ønsker du gryten litt tykkere kan du ta ut 3 dl væske og vispe inn 1 ss maizena i en bolle. Hell tilbake i gryten og rør godt om.


  6. La potetene og pastinakken koke til det er mørt. Hell så av vannet, og legg i en bolle. Hell matfløte og smør i den varme kjelen (men ikke ha den direkte på den varme platen). La smøret smelte. Bland så alle ingrediensene, og mos med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 593
Fett: 20,6 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 72,2 g
Kostfiber: 15 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 37,5 g
Salt: 2,7 g

bottom of page