Ingredienser
400 g karbonadedeig
1 egg
1 liten løk (ca. 80 g)
Spisskummin
Salt og pepper
Flytende plantemargarin til steking
250 g potet
150 g reddiker
200 kålrot
200 g gulrot
2 ss olivenolje
Salt og pepper
4 ss lettrømme
4 grove pitabrød. Eks. fra Hatting (finner de i frysedisken)
Tomat og salat
Ketchup
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Kutt opp potet, gulrot, reddiker og kålrot. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek grønnsakene midt i ovnen i 30-40 min.
Stek pitabrødene som anvist på pakken når grønnsakene er ferdige.
Bland sammen kjøttdeig, egg, spisskummin, salt og pepper i en bolle. Bruk hendene og bland godt. Form massen til 4 burgere. Stek disse i en stekepanne med smør. Ca. 3 min på hver side.
Når pitabrødene er ferdig deler du de i 2. Smør 1 ss lettrømme på den ene siden, legg over salat, burger, paprika, tomat, mais og ketchup.
Legg de stekte rotgrønnsakene ved siden av.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 549
Fett: 18,2 g
Mettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 69,5 g
Tilsatt sukker: 3,1 g
Kostfiber: 11 g
Protein: 32,3 g
Salt: 2 g