top of page

Hjemmelaget burger med fries av grønnsaker

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

170 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig

  • 1 egg

  • 1 liten løk (ca. 80 g)

  • Spisskummin

  • Salt og pepper

  • Flytende plantemargarin til steking

  • 250 g potet

  • 150 g reddiker

  • 200 kålrot

  • 200 g gulrot

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og pepper

  • 4 ss lettrømme

  • 4 grove pitabrød. Eks. fra Hatting (finner de i frysedisken)

  • Tomat og salat

  • Ketchup

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt opp potet, gulrot, reddiker og kålrot. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek grønnsakene midt i ovnen i 30-40 min. 


  3. Stek pitabrødene som anvist på pakken når grønnsakene er ferdige.


  4. Bland sammen kjøttdeig, egg, spisskummin, salt og pepper i en bolle. Bruk hendene og bland godt. Form massen til 4 burgere. Stek disse i en stekepanne med smør. Ca. 3 min på hver side. 


  5. Når pitabrødene er ferdig deler du de i 2. Smør 1 ss lettrømme på den ene siden, legg over salat, burger, paprika, tomat, mais og ketchup.


  6. Legg de stekte rotgrønnsakene ved siden av.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 549
Fett: 18,2 g
Mettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 69,5 g
Tilsatt sukker: 3,1 g
Kostfiber: 11 g
Protein: 32,3 g
Salt: 2 g

bottom of page