top of page
  • Facebook
  • Instagram

Hjemmelaget granola med mørk sjokolade og vanilje

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

-

Mengde frukt & grønt:

-

Ingredienser

  • 150 g havregryn

  • 60 g linfrø

  • 60 g gresskarfrø

  • 50 g pekannøtter

  • 50 g mandler

  • 7 mellomstore dadler

  • 25 g rapsolje

  • 75 g lønnesirup

  • 1 ts kanel

  • 0,5 ts salt

  • 50 g mørk sjokolade (70 % kakao)

  • 1/2 ts vaniljepulver (ekte)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.


  2. Bland alle de tørre ingredienser (utenom dadler og sjokolade) i en stor bolle.


  3. Bland inn sirup og rapsolje, rør godt om.


  4. Hell utover et bakepapirkledd stekebrett.


  5. Stek i 25–30 minutter, rør forsiktig hvert 10. minutt for jevn steking. Pass på så det ikke brenner seg mot slutten.


  6. La granolaen avkjøles helt – da blir den sprø.


  7. Vend inn grovhakkede dadler og sjokolade når granolaen er kald (så ikke sjokoladen smelter).


  8. Oppbevares i tett glass eller boks i romtemperatur i opptil 2–3 uker.

Næringsberegning per porsjon

Per 100 g.

Kcal: 478
Fett: 29,5 g
Mettet fett: 4,9 g
Karbohydrater: 46,1 g
Kostfiber: 11 g
Tilsatt sukker: 11,9 g
Protein: 12,6 g
Salt: 0,6 g

bottom of page