
Ingredienser
150 g havregryn
60 g linfrø
60 g gresskarfrø
50 g pekannøtter
50 g mandler
7 mellomstore dadler
25 g rapsolje
75 g lønnesirup
1 ts kanel
0,5 ts salt
50 g mørk sjokolade (70 % kakao)
1/2 ts vaniljepulver (ekte)
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland alle de tørre ingredienser (utenom dadler og sjokolade) i en stor bolle.
Bland inn sirup og rapsolje, rør godt om.
Hell utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i 25–30 minutter, rør forsiktig hvert 10. minutt for jevn steking. Pass på så det ikke brenner seg mot slutten.
La granolaen avkjøles helt – da blir den sprø.
Vend inn grovhakkede dadler og sjokolade når granolaen er kald (så ikke sjokoladen smelter).
Oppbevares i tett glass eller boks i romtemperatur i opptil 2–3 uker.
Næringsberegning per porsjon
Per 100 g.
Kcal: 478
Fett: 29,5 g
Mettet fett: 4,9 g
Karbohydrater: 46,1 g
Kostfiber: 11 g
Tilsatt sukker: 11,9 g
Protein: 12,6 g
Salt: 0,6 g

