Ingredienser
8 stk modne tomater (ca. 760 g)
Sjalottløk (4 stk)
2 hvitløksfedd
1 og ½ ss olivenolje til steking
0,5 l grønnsaksbuljong. Bruk gjerne 1 ss av Helios grønnsaksbuljong.
2 stk laurbærblad
200 g matfløte
4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)
Hakket frisk timian (eller krydder)
Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.
Slik gjør du
Skrell og hakk løk og hvitløk​.
Skyll tomatene og skjær i biter​.
Skyll og hakk krydderurtene.
​Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.​
Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter​.
Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.​
La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme.
Kok pastaen som anvist på pakken.
​La suppen kjøle seg litt ned.​
Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.
​Rør inn fløten og varm opp suppen.
Næringsberegning per porsjon
Inkluderer 1 kokt egg.
Kcal: 386
Fett: 19,9 g
Mettet fett: 8,2Â g
Karbohydrater: 40,1 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 15,1 g
Salt: 1,7 g