top of page
  • Facebook
  • Instagram

Jordbærmousse

Tilberedning:

30 min. (+2 timer med tiden det tar for at gelatinen skal stivne)

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

130 g per porsjon

Ingredienser

  • 2 egg

  • 200 g jordbær (gjerne jordbær som har vært fryst)

  • 3 plater gelatin

  • 200 g vaniljekesam

  • 2 ss søtning (sukker, sukrinmelis, honning..)

  • 40 g Granola, eks. denne

  • 2 ss peanøttsmør

  • 2 store ferske jordbær

  • 2 ts rennende honning

Slik gjør du

  1. Kjør jordbærene i en foodprosessor.


  2. Skill eggeplommer fra eggehviter.


  3. Kjør eggehviten til en luftig masse.


  4. Legg gelatin i kaldt vann, og la stå i 5 minutter.


  5. La jordbærene få et lett oppkok og bland inn søtning, eggeplommer og gelatin.


  6. Bland jordbærmassen sammen med vaniljekesam. Obs! La jordbærmassen kjøles ned (men ikke stivne) før du blander sammen med vaniljekesam.


  7. Vend inn eggehviten.


  8. Fordel i boller/glass og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.


  9. Topp med granola, peanøttsmør, ferske jordbær og rennende honning.

Næringsberegning per porsjon

I næringsberegningen er det brukt sukrinmelis.

Kcal: 512
Fett: 24,3 g
Mettet fett: 5,7 g
Karbohydrater: 51,7 g
Tilsatt sukker: 9,8 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 26,7 g
Salt: 0,6 g

bottom of page