Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 egg
100 g parmesan
500 g skrelte poteter
1 stor blomkål (500g)
1,5 dl matfløte
1 brokkoli
Tyttebærsyltetøy
Salt og pepper
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
Slik gjør du
Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene.
Kutt opp blomkål og legg den sammen med potetene.
Kok brokkolien for seg
Mens alt det andre koker kan du lage kyllingkjøttbollene. Bland sammen 1 egg, 50 g revet parmesan, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle. Form bollene til 24 små kjøttboller. Det kan være greit å ha vann på hendene slik at det ikke blir så klissete. Stek kjøttbollene i en panne med smør.
Når potetene og blomkålen er møre heller du av vannet og lar dem stå litt til avkjøling. Varm opp matfløten og rasp opp 50 g parmesan. Kjør alle disse ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Næringsberegning per porsjon
En porsjon er beregnet på 6 kjøttboller, 1/4 del av potetmosen, 100 g brokkoli og 10 g tyttebærsyltetøy.
Kcal: 473
Fett: 18,1 g
Mettet fett: 8,7 g
Karbohydrater: 38,4 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 3,3 g
Protein: 42,9 g
Salt: 2,4 g