top of page

Kyllingkjøttboller og potetmos med parmesan og blomkål

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

230 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 egg

  • 100 g parmesan

  • 500 g skrelte poteter

  • 1 stor blomkål (500g)

  • 1,5 dl matfløte

  • 1 brokkoli

  • Tyttebærsyltetøy

  • Salt og pepper

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene.


  2. Kutt opp blomkål og legg den sammen med potetene.


  3. Kok brokkolien for seg


  4. Mens alt det andre koker kan du lage kyllingkjøttbollene. Bland sammen 1 egg, 50 g revet parmesan, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle. Form bollene til 24 små kjøttboller. Det kan være greit å ha vann på hendene slik at det ikke blir så klissete. Stek kjøttbollene i en panne med smør. 


  5. Når potetene og blomkålen er møre heller du av vannet og lar dem stå litt til avkjøling. Varm opp matfløten og rasp opp 50 g parmesan. Kjør alle disse ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

Næringsberegning per porsjon

En porsjon er beregnet på 6 kjøttboller, 1/4 del av potetmosen, 100 g brokkoli og 10 g tyttebærsyltetøy.

Kcal: 473
Fett: 18,1 g
Mettet fett: 8,7 g
Karbohydrater: 38,4 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 3,3 g
Protein: 42,9 g
Salt: 2,4 g

bottom of page