top of page
  • Facebook
  • Instagram

Laks med ovnsstekte rotgrønnsaker

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

190 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 laksefileter (125 g per stk)

  • 500 g potet 

  • 350 g rødbeter

  • 200 g gulrot

  • 200 g persillerot

  • 20 g olivenolje/rapsolje til steking

  • 1 ts rosmarin

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Sitronpepper til laksen

  • Mager Creme Fraiche

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt opp potet, gulrot, persillerot og rødbetene i grove biter. Legg de i en bolle og tilsett olje, rosmarin, salt og pepper.


  3. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 40-50 min. 


  4. Legg fisken i en ildfast form med litt olje i bunn. Krydre med sitronpepper. Stek i 15-20 min. i ovnen. Gjerne sammen med grønnsakene (sett inn etter grønnsakene har vært i ovnen i 20 min.).

Næringsberegning per porsjon

Beregnet med 1 god ss mager creme fraiche.

Kcal: 501
Fett: 26,1 g
Mettet fett: 6 g
Karbohydrater: 42,8 g
Tilsatt sukker: 1,4 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 27,9 g
Salt: 1 g

bottom of page