top of page

Laks og ovnsstekte poteter

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

1

Mengde frukt & grønt:

200 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 laksefilet (125 g rå)

  • 170 g potet (2 mellomstore poteter)

  • 100 g gulrot

  • 100 g brokkoli

  • 15 g olivenolje

  • Rosmarin, salt og pepper

  • Sitronpepper

  • 1 hvitløksfedd

  • Ferskpresset sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp grønnsakene og potetene i skiver. Bland disse i en bolle med oliven, salt, pepper og rosmarin. 


  3. Legg potetene og grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og stek de i ovnen på midterste rille i 30-40 min. Obs! Sjekk etter 20 min. om brokkolien er ferdig og ta den ut.


  4. Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Presset fersk sitron og gjerne oppkuttet hvitløk. Sett den i ovnen sammen med potetene/grønnsakene og la den steke i 15-20 min.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 550
Fett: 30,6 g
Mettet fett: 4,4 g
Karbohydrater: 44,2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 29,5 g
Salt: 2,2 g

bottom of page