Ingredienser
1 laksefilet (125 g rå)
170 g potet (2 mellomstore poteter)
100 g gulrot
100 g brokkoli
15 g olivenolje
Rosmarin, salt og pepper
Sitronpepper
1 hvitløksfedd
Ferskpresset sitron
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp grønnsakene og potetene i skiver. Bland disse i en bolle med oliven, salt, pepper og rosmarin.
Legg potetene og grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og stek de i ovnen på midterste rille i 30-40 min. Obs! Sjekk etter 20 min. om brokkolien er ferdig og ta den ut.
Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Presset fersk sitron og gjerne oppkuttet hvitløk. Sett den i ovnen sammen med potetene/grønnsakene og la den steke i 15-20 min.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 550
Fett: 30,6 g
Mettet fett: 4,4 g
Karbohydrater: 44,2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 29,5 g
Salt: 2,2 g