
Ingredienser
500 g laks uten skinn
1 stk brokkoli (300 g)
300 g potet (uten skall). Eventuelt velg poteter med et tynt skall, og la være å skrelle.
Hvit saus
1 ss smør
40 g løk
2 ss hvetemel
4 dl ekstra lettmelk
1 t salt
1/2 ts pepper
1/2 ts kajennepepper
100 g revet lett gulost
Slik gjør du
Skrell potetene og kok de møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.
Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.
Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm.
Hvit saus: Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør.
Varm opp 1 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Tilsett litt melk av gangen under kraftig omrøring. Bruk visp. Tilsett salt, pepper og kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.
Sett ovnen på 200 grader.
Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte det opp i biter, og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.
Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 502
Fett: 27,6 g
Mettet fett: 7,7 g
Karbohydrater: 25,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4, g
Protein: 40 g
Salt: 2,3 g

