top of page
  • Facebook
  • Instagram

Laksegrateng

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

85 g per porsjon

Ingredienser

  • 500 g laks uten skinn 

  • 1 stk brokkoli (300 g)

  • 300 g potet (uten skall). Eventuelt velg poteter med et tynt skall, og la være å skrelle.


    Hvit saus

  • 1 ss smør

  • 40 g løk

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl ekstra lettmelk

  • 1 t salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 100 g revet lett gulost

Slik gjør du


  1. Skrell potetene og kok de møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.


  2. Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.


  3. Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm.


  4. Hvit saus: Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør. 


  5. Varm opp 1 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Tilsett litt melk av gangen under kraftig omrøring. Bruk visp. Tilsett salt, pepper og kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.


  6. Sett ovnen på 200 grader.


  7. Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte det opp i biter, og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.


  8. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 502
Fett: 27,6  g
Mettet fett: 7,7 g
Karbohydrater: 25,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4, g
Protein: 40 g
Salt: 2,3 g

bottom of page