top of page

Pasta med kremet tomatsaus

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

250 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g Karbonadedeig 

  • 300 g (tørr) penne pasta

  • 1 stor brokkoli (400 g)

  • 1 løk (160 g)

  • 3 gulrøtter (240 g)

  • 1/2 squash (150 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 g lettrømme

  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)

  • 2 ss tomatpurè 

  • 1/2 kjøttbuljong

  • 2 dl vann

  • 1 ts oregano

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ss Vita Hjertego Flytende margarin til steking av kjøttdeig

  • 1 ss olivenolje til steking av grønnsaker

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek på middels varme i 5 minutter.


  2. Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, 1/2 kjøttbuljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 10 minutter.


  3. Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.


  4. Kok pastaen som anvist på pakken.


  5. Stek kjøttdeigen.


  6. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser, og vend inn stekt karbonadedeig og lettrømme. Bland dette med pastaen.


Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 630
Fett: 20,6 g
Mettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 79,7 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 13 g
Protein: 37,4 g
Salt: 1,8 g

bottom of page