top of page

Pasta med laks og pesto

Tilberedning:

30 min

Antall porsjoner:

1

Mengde frukt & grønt:

100 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 laksefilet

  • 75 g tørr fullkornpasta

  • 30 g grønn pesto. Gjerne hjemmelaget.

  • 100 g cherrytomater

  • Et lite dryss parmesan

  • Salt og pepper


For å lage pesto trenger du 

  • 35 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1/2 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader, og stek laksen i en ildfast form med litt olje i bunn. Stekes i 15-20 min.


  2. Kok opp vann til pastaen, og kok som anvist på pakken.


  3. NÃ¥r pastaen er ferdig heller du av vannet og blander inn pesto.


  4. Miks alt på en tallerken. Dryss over litt parmesan til slutt.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 720
Fett: 36,9 g
Mettet fett: 6,3 g
Karbohydrater: 63,6 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 37,7 g
Salt: 0,5 g

bottom of page