
Ingredienser
Til laksen:
2 fileter laks (125 g x 2)
1 ts riseddik
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 cm ingefærrot
1 ts sesamolje
Base
125 g tørr ris
Topping
100 g edamamebønner
1/4 agurk
1 gulrot
6 g rødbeter
100 g avokado
1 ss sesamfrø
Dressing
30 g lett majones
1 ts Sriracha
Slik gjør du
Skjær laksen i terninger.
Bland sammen riseddik, soyasaus, sitronsaft, oppkuttet ingefærrot og sesamolje.
Ha i lakseterningene, og la stå i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kutt opp grønnsakene til basen.
Kok opp vann til bønnene, og la trekke et par minutter før du siler av vannet.
Stek laksen på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 15 minutter på 200 grader.
Kok risen som anvist på pakken.
Bland sammen majones og sriacha. Jeg pleier å putte blandingen i en brødpose, klippe et lite hull i hjørnet for deretter å fordele det over den ferdig tilberedte skålen.
Dryss over sesamfrø til slutt.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 787
Fett: 42,9 g
Mettet fett: 6 g
Karbohydrater: 66,4 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Protein: 38,3 g
Salt: 1,6 g

