top of page
  • Facebook
  • Instagram

Poke Bowl med laks

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

150 g per porsjon

Ingredienser

Til laksen:

  • 2 fileter laks (125 g x 2)

  • 1 ts riseddik

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 cm ingefærrot

  • 1 ts sesamolje


Base

  • 125 g tørr ris


Topping

  • 100 g edamamebønner

  • 1/4 agurk

  • 1 gulrot

  • 6 g rødbeter

  • 100 g avokado

  • 1 ss sesamfrø


Dressing

  • 30 g lett majones

  • 1 ts Sriracha


Slik gjør du

  1. Skjær laksen i terninger.


  2. Bland sammen riseddik, soyasaus, sitronsaft, oppkuttet ingefærrot og sesamolje.


  3. Ha i lakseterningene, og la stå i kjøleskapet i 15-30 minutter.


  4. Kutt opp grønnsakene til basen.


  5. Kok opp vann til bønnene, og la trekke et par minutter før du siler av vannet.


  6. Stek laksen på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 15 minutter på 200 grader.


  7. Kok risen som anvist på pakken.


  8. Bland sammen majones og sriacha. Jeg pleier å putte blandingen i en brødpose, klippe et lite hull i hjørnet for deretter å fordele det over den ferdig tilberedte skålen.


  9. Dryss over sesamfrø til slutt.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 787
Fett: 42,9 g
Mettet fett: 6 g
Karbohydrater: 66,4 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Protein: 38,3 g
Salt: 1,6 g

bottom of page