
Ingredienser
Til tofuen:
1 pakke tofu naturell på 270 g
2 ss saltredusert soyasaus
1 ss olivenolje/rapsolje
1 ss paprikapulver
1/2 ts chiliflake
1 ss maismel
Wok-grønnsaker
1 brokkoli (toppen)
1 spisspaprika
1 stor gulrot
1 cm ingefærrot
1 ss olivenolje/rapsolje
Woksaus
1 dl saltredusert soyasaus
1 dl appelsinjuice
1 ss maismel
1 ss oystersauce
1 ts sesamolje
1 ts siracha
180 g risnudler (tørre)
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Kutt opp grønnsakene.
Klem vannet ut av tofuen med papir eller et håndkle.
Kutt tofuen i små blokker.
Bland sammen tofu, olje, soyasaus, paprikapulver, chiliflake og maismel i en bolle. Rør godt om.
Legg tofuen spredt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek så i 10 minutter før du tar ut stekebrettet og snur tofuen. Stek videre i 10 minutter til.
Imens tofuen steker kan du blande sammen sausen.
Kok opp vann til risnudlene, og følg anvisning på pakken.
Før du steker grønnsakene lar du ingefær og olje surre litt i kjelen/wokpannen. Tilsett grønnsakene og stek videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter sausen. Kok videre til sausen blir klebrig.
Bland sammen nudler, wokblanding, og topp med tofu.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 485
Fett: 13,3 g
Mettet fett: 1,6 g
Karbohydrater: 73,5 g
Tilsatt sukker: 1,6 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 15,6 g
Salt: 4,5 g