
Ingredienser
200 g risotto (tørr)
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
2 dl hvitvin
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
200 g sjampinjong
1 pakke kidneybønner (230 g avrent)
80 g revet parmesan
150 g cherrytomater
Nykvernet pepper
Slik gjør du
Kutt opp sopp, og stek i en panne (uten smør og olje) mens du kutter opp sjalottløk og hvitløk i små biter.
Gjør klar buljongen.
Tilsett rapsolje, løk, ris, hvitvin, og litt av buljongen til soppen.
Tilsett litt og litt av buljongen etterhvert som væsken absorberes.
Fortsett til risottoen er mør, men har tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 min.
Rasp parmesan.
Skyll kidneybønnene i en sil med kaldt vann.
Når risottoen er ferdig tilsetter du bønner og parmesan, og rører godt om.
Smak til med nykvernet pepper, og server med friske tomater.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 580
Fett: 16 g
Mettet fett: 5,8 g
Karbohydrater: 79,4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 23,2 g
Salt: 1 g