top of page

Scampigryte med kokosmelk

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

70 g per porsjon

Ingredienser

  • 540 g kokt scampi (1 pakke er 270 g)

  • 3 paprikaer (gjerne forskjellige farger)

  • 1 boks med minimais (200 g) 

  • 1 boks vannkastanjer (140 g)

  • 1 boks bambusskudd (120 g)

  • 3 bokser kokosmelk (750 ml totalt)

  • 1 chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 2 toppede ts Red curry paste

  • Koriander om ønskelig

  • 250 g (tørr) fullkornris 

  • 2 ss olivenolje til steking

Slik gjør du


  1. Kutt opp hvitløk og chili i små biter.


  2. Kutt paprikaen i skiver.


  3. Stek paprikaen i 10 min. på middels varme med 1 ss olivenolje


  4. Stek scampien (1 pakke av gangen) sammen med hvitløk og chili. Bruk 1 ss olivenolje.


  5. Legg alt i en gryte og tilsett kokosmelk, babymais, vannkastanjer, bambusskudd, soyasaus, curry paste og eventuelt koriander. La det koke i 10-15 minutter.


  6. Kok ris som anvist på pakken.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 654
Fett: 33,9 g
Mettet fett: 24,6 g
Karbohydrater: 65,1 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Protein: 26,3 g
Salt: 2,7 g

bottom of page