top of page
  • Facebook
  • Instagram

Sommerpai

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

50 g per porsjon

Ingredienser

Paibunn

  • 120 g havregryn

  • 60 g siktet speltmel

  • 100 g Brelett

  • 1 ts salt

  • 1 ts rosmarin

  • 2 ss vann


Fyll

  • 1 liten løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 50 g sorte oliven

  • 1 stor tomat

  • 3 egg

  • 2 dl lettmelk

  • 100 g revet lett ost

  • 250 g mager cottage cheese

  • 1/2 ts salt og pepper

  • 1 ss olivenolje/rapsolje til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Bland ingrediensene til paibunnen, og trykk deigen ut i en smurt paiform.


  3. Stek bunnen i 10 minutter mens du lager resten.


  4. Kutt opp løk og stek den gylden.


  5. Kutt opp tomat og oliven.


  6. Bland alle ingrediensene til fyllet og hell dette i paiformen.


  7. Topp med revet ost.


  8. Stek paien i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 530
Fett: 29 g
Mettet fett: 8,8 g
Karbohydrater: 39,5 g
Kostfiber: 6 g
Tilsatt sukker: 7,4 g
Protein: 30,7 g
Salt: 2,6 g

bottom of page