top of page

Spagetti med tomatsaus og linser

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

330 g per porsjon

Ingredienser

  • 150 g (tørr) fullkorn spagetti

  • 400 g finknuste tomater, passata

  • 1 løk (160 g)

  • 100 g brokkoli

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 pakke linser (228 g avrent)

  • 1 ts tørket basilikum (eller fersk basilikum)

  • 1 ts tørket oregano

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ts sukker

  • 20 g parmesan

  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du


  1. Kutt opp løk og hvitløk og stek dette i en panne med olivenolje til løken er gylden.


  2. Kutt opp brokkoli mens du steker løken. Tilsett brokkoli og tomatsaus.


  3. La tomatsausen koke på middels varme i 15 minutter. Tilsett 1 ts sukker, salt, pepper og tørket/fersk basilikum.


  4. Skyll linsene og tilsett dette til gryten mot slutten.


  5. Kok opp vann til spagettien og kok som anvist på pakken.


  6. Topp retten med parmesan og eventuelt fersk basilikum.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 561
Fett: 11,1 g
Mettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 97,5 g
Tilsatt sukker: 2,5 g
Kostfiber: 16 g
Protein: 25,5 g
Salt: 2 g

bottom of page