Ingredienser
150 g (tørr) fullkorn spagetti
400 g finknuste tomater, passata
1 løk (160 g)
100 g brokkoli
2 fedd hvitløk
1 pakke linser (228 g avrent)
1 ts tørket basilikum (eller fersk basilikum)
1 ts tørket oregano
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts sukker
20 g parmesan
1 ss olivenolje
Slik gjør du
Kutt opp løk og hvitløk og stek dette i en panne med olivenolje til løken er gylden.
Kutt opp brokkoli mens du steker løken. Tilsett brokkoli og tomatsaus.
La tomatsausen koke på middels varme i 15 minutter. Tilsett 1 ts sukker, salt, pepper og tørket/fersk basilikum.
Skyll linsene og tilsett dette til gryten mot slutten.
Kok opp vann til spagettien og kok som anvist på pakken.
Topp retten med parmesan og eventuelt fersk basilikum.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 561
Fett: 11,1 g
Mettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 97,5 g
Tilsatt sukker: 2,5 g
Kostfiber: 16 g
Protein: 25,5 g
Salt: 2 g