![](https://static.wixstatic.com/media/a77d1f_6fdc74b04fde4ce480ca555e17e6f967~mv2.jpg/v1/fill/w_750,h_471,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/Image-empty-state.jpg)
Ingredienser
600 g hvit fisk (150 g per porsjon). Hvit fisk kan være torsk, sei, kolje/hyse eller breiflabb.
800 g skrelte poteter
1,5 dl matfløte
90 g brelett
350 g erter
1 pakke bacon (105 g)
Salt og pepper
Smør til steking
Slik gjør du
Skrell og kok potetene. Det tar gjerne alt fra 30-50 minutter avhengig av størrelse på potetene.
Kutt opp bacon i biter og stek dette.
Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.
Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper.
Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne.
Næringsberegning per porsjon
I næringsberegningen er det brukt torsk.
Kcal: 593
Fett: 31,7 g
Mettet fett: 10,6 g
Karbohydrater: 52,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 41,5 g
Salt: 1,5 g