top of page

Stekt torsk med potetmos og ertepuré

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

0 g

Ingredienser

  • 800 g torsk (200 g per porsjon)

  • 800 g skrelte poteter

  • 1,5 dl matfløte

  • 90 g brelett

  • 350 g erter 

  • Stekt bacon i biter (i næringsberegningen har jeg beregnet 15 g stekt bacon per porsjon)

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene. Det tar gjerne alt fra 30-50 minutter avhengig av størrelse på potetene.


  2. Kutt opp bacon i biter og stek dette. 


  3. Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.


  4. Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper.


  5. Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 666
Fett: 31,7 g
Mettet fett: 13,7 g
Karbohydrater: 50,8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 48,9 g
Salt: 2,5 g

bottom of page