Ingredienser
800 g torsk (200 g per porsjon)
800 g skrelte poteter
1,5 dl matfløte
90 g brelett
350 g erter
Stekt bacon i biter (i næringsberegningen har jeg beregnet 15 g stekt bacon per porsjon)
Salt og pepper
Smør til steking
Slik gjør du
Skrell og kok potetene. Det tar gjerne alt fra 30-50 minutter avhengig av størrelse på potetene.
Kutt opp bacon i biter og stek dette.
Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.
Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper.
Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 666
Fett: 31,7 g
Mettet fett: 13,7 g
Karbohydrater: 50,8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 48,9 g
Salt: 2,5 g