
Ingredienser
500 g jordbær (kjøp gjerne frosne)
5 gelatinplater
4 ss Sukrinmelis
400 g Sukkerfri vaniljesaus
Slik gjør du
La jordbærene tine dersom du bruker frosne.
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Kjør jordbærene i en blender og tilsett sukrinmelis. Dersom du kjøper utenlandske jordbær anbefaler jeg å gi de et lite oppkok i en kjele. Tilsett isåfall sukrinmelis etter oppvarming.
Varm opp litt vann (1/2 dl vann) i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene, og hell av det kalde vannet. Tilsett det varme vannet, og bland godt. Hell blandingen sammen med jordbærene og rør godt om med en visp.
Fordel jordbærblandingen i 4 glass og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Server med vaniljesaus.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 146
Fett: 5,5 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 18,8 g
Kostfiber: 3 g
Tilsatt sukker : 0,3 g
Protein: 6,1 g
Salt: 0,1 g