
Ingredienser
Kylling + marinade
600 g rå kylling
1 dl laktosefri yoghurt naturell
3 cm ingefærrot
0,5 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 dryss salt
2 ss sitronsaft
Saus
1 boks finmoste tomater
1 ss tomatpuré
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts muskatnøtt
3 cm ingefærrot
40 g mandler
150 g laktosefri matfløte
240 g ris (60 g per porsjon). Eks. denne
Koriander om ønskelig
2 ss olivenolje med hvitløksaroma til steking
Slik gjør du
Skjær kyllingen i grove store biter.
Finhakk ingefær.
Bland sammen ingefær, sitron og kylling i en bolle. Ha over plastfolie og sett i kjøleskapet. Gjerne over natten, eller minst 1-3 timer før steking.
Kok risen som anvist på pakken.
Finhakk ingefær til sausen og bland sammen finmoste tomater, tomatpuré og krydder i en kjele. Kok opp og tilsett matfløte. La stå på svak varme mens du lager resten.
Mal mandlene og tilsett så i sausen.
Stek kyllingen i 3 omganger, og legg den ferdig stekte kyllingen i gryten med saus.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 615
Fett: 22,5 g
Mettet fett: 7,1 g
Karbohydrater: 57,1 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 48,7 g
Salt: 2 g

