top of page
  • Facebook
  • Instagram

Tikka masala

Tilberedning:

60 min. (Kyllingen kan godt ligge i marinade over natten)

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

100 g per porsjon

Ingredienser

Kylling + marinade

  • 600 g rå kylling

  • 1 dl laktosefri yoghurt naturell

  • 3 cm ingefærrot

  • 0,5 ts chilipulver

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts malt koriander

  • 1 dryss salt

  • 2 ss sitronsaft


Saus

  • 1 boks finmoste tomater

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ts chilipulver

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts garam masala

  • 1 ts muskatnøtt

  • 3 cm ingefærrot

  • 40 g mandler

  • 150 g laktosefri matfløte

  • 240 g ris (60 g per porsjon). Eks. denne

  • Koriander om ønskelig


  • 2 ss olivenolje med hvitløksaroma til steking


Slik gjør du

  1. Skjær kyllingen i grove store biter.


  2. Finhakk ingefær.


  3. Bland sammen ingefær, sitron og kylling i en bolle. Ha over plastfolie og sett i kjøleskapet. Gjerne over natten, eller minst 1-3 timer før steking.


  4. Kok risen som anvist på pakken.


  5. Finhakk ingefær til sausen og bland sammen finmoste tomater, tomatpuré og krydder i en kjele. Kok opp og tilsett matfløte. La stå på svak varme mens du lager resten.


  6. Mal mandlene og tilsett så i sausen.


  7. Stek kyllingen i 3 omganger, og legg den ferdig stekte kyllingen i gryten med saus.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 615
Fett: 22,5 g
Mettet fett: 7,1 g
Karbohydrater: 57,1 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 48,7 g
Salt: 2 g

bottom of page