top of page
  • Facebook
  • Instagram

Tortelloni med tomatsaus og stekt ost

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

220 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g tomat

  • 2 sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 1 pakke hvite store bønner (230 g avrent)

  • 250 g tortelloni

  • 80 g grillost. Eks. denne.

  • 2 ss parmesan

  • 1 ts tørket basilikum

  • 1 ts sukker

  • Fersk basilikum

  • 2 ss olivenolje/rapsolje til steking

Slik gjør du

  1. Kutt opp sjalottløk og hvitløk, og stek i en panne med olje.


  2. Kutt opp tomatene i grove biter, og stek sammen med løken.


  3. Ha buljong og 1 dl vann sammen med tomatene og løken. La koke på middels varme i 10-15 min.


  4. Kjør tomatsausen i en blender.


  5. Kok opp vann til pastaen, og følg anvisning på pakken.


  6. Kutt opp osten i små firkanter, og stek i en stekepanne med olje.


  7. Ha tomatsausen i en kjele og tilsett bønnene. Tilsett 1 ts sukker og 1 ts tørket basilikum. La koke på svak varme til resten er ferdig.


  8. Rasp opp parmesan.


  9. Bland sammen tomatsaus og pasta. Dryss over stekt ost, parmesan og fersk basilikum

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 721
Fett: 31,6 g
Mettet fett: 12,7 g
Karbohydrater: 92 g
Kostfiber: 14 g
Tilsatt sukker: 2,5 g
Protein: 32,6 g
Salt: 4,4 g

bottom of page