top of page

Vegetarlasagne med sopp og spinat

Tilberedning:

1 t og 20 min.

Antall porsjoner:

8

Mengde frukt & grønt:

30 g per porsjon

Ingredienser

  • 12 lasagneplater (fullkorn)

  • 250 g sjampinjong

  • 1 løk (160 g)

  • 1 pakke spinat (65 g)

  • 2 pakker (230 g x 2) bønnemiks

  • 2 fedd hvitløk

  • 6 dl lettmelk

  • 3 dl matfløte

  • 200 g lettost

  • 50 g hvetemel

  • 1 chili

  • 1/4 ts pepper

  • 2 ss soyasaus

  • Saften av 1/2 sitron

  • 1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp sopp og stek denne i en panne (uten olje), til den er redusert. Legg så i en gryte.


  3. Kutt opp løk og hvitløk. Stek i en panne på middels varme med 1 ss olivenolje til løken er gylden. Hell deretter over i en gryte.


  4. Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med bønner, pepper, sitronsaft og soyasaus. 


  5. Visp hvetemelet med litt av matfløten i en bolle slik at du unngår klumper.


  6. Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme slik at du får en stuing. 


  7. Kutt opp spinat og tilsett den i stuingen mot slutten.


  8. Når stuingen er ferdig kan du ta frem en ildfast form. Legg et lag med stuing i bunn, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med stuing, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av stuingen og revet ost helt på toppen.


  9. Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 385
Fett: 14,2 g
Mettet fett: 7,6 g
Karbohydrater: 47,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 21,5 g
Salt: 1,3 g

bottom of page