Ingredienser
12 lasagneplater (fullkorn)
250 g sjampinjong
1 løk (160 g)
1 pakke spinat (65 g)
2 pakker (230 g x 2) bønnemiks
2 fedd hvitløk
6 dl lettmelk
3 dl matfløte
200 g lettost
50 g hvetemel
1 chili
1/4 ts pepper
2 ss soyasaus
Saften av 1/2 sitron
1 ss olivenolje til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp sopp og stek denne i en panne (uten olje), til den er redusert. Legg så i en gryte.
Kutt opp løk og hvitløk. Stek i en panne på middels varme med 1 ss olivenolje til løken er gylden. Hell deretter over i en gryte.
Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med bønner, pepper, sitronsaft og soyasaus.
Visp hvetemelet med litt av matfløten i en bolle slik at du unngår klumper.
Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme slik at du får en stuing.
Kutt opp spinat og tilsett den i stuingen mot slutten.
Når stuingen er ferdig kan du ta frem en ildfast form. Legg et lag med stuing i bunn, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med stuing, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av stuingen og revet ost helt på toppen.
Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 385
Fett: 14,2 g
Mettet fett: 7,6 g
Karbohydrater: 47,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 21,5 g
Salt: 1,3 g