top of page
  • Facebook
  • Instagram

Vegetarlasagne med sopp og spinat

Tilberedning:

1 t og 15 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

40 g per porsjon

Ingredienser

  • 12 lasagneplater (fullkorn)

  • 250 g sjampinjong

  • 1 løk (160 g)

  • 1 pakke spinat (65 g)

  • 2 pakker (230 g x 2) bønnemiks

  • 2 fedd hvitløk

  • 6 dl lettmelk

  • 3 dl matfløte

  • 150 g lettost

  • 50 g hvetemel

  • 1 chili

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ts salt

  • 2 ss soyasaus

  • Saften av 1/2 sitron

  • 1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp sopp og stek denne i en panne (uten olje), til den er redusert.


  3. Kutt opp løk og hvitløk. Stek i en gryte på middels varme med 1 ss olivenolje til løken er gylden.


  4. Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med sopp, bønner, pepper, salt, sitronsaft og soyasaus. 


  5. Visp hvetemelet med litt av matfløten i en bolle slik at du unngår klumper.


  6. Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme i 10-15 min..Tilsett oppkuttet spinat mot slutten.


  7. Legg et lag med sausen i bunnen av en ildfast form, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med saus, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av sausen og revet ost på toppen.


  8. Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 474
Fett: 17,5 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 60,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 25,1 g
Salt: 2,7 g

bottom of page