
Ingredienser
12 lasagneplater (fullkorn)
250 g sjampinjong
1 løk (160 g)
1 pakke spinat (65 g)
2 pakker (230 g x 2) bønnemiks
2 fedd hvitløk
6 dl lettmelk
3 dl matfløte
150 g lettost
50 g hvetemel
1 chili
1/4 ts pepper
1 ts salt
2 ss soyasaus
Saften av 1/2 sitron
1 ss olivenolje til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp sopp og stek denne i en panne (uten olje), til den er redusert.
Kutt opp løk og hvitløk. Stek i en gryte på middels varme med 1 ss olivenolje til løken er gylden.
Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med sopp, bønner, pepper, salt, sitronsaft og soyasaus.
Visp hvetemelet med litt av matfløten i en bolle slik at du unngår klumper.
Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme i 10-15 min..Tilsett oppkuttet spinat mot slutten.
Legg et lag med sausen i bunnen av en ildfast form, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med saus, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av sausen og revet ost på toppen.
Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 474
Fett: 17,5 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 60,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 25,1 g
Salt: 2,7 g