top of page
  • Facebook
  • Instagram

Wok med crispy tofu

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

190 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 pakke tofu (270 g)

  • 125 g ris (tørr)

  • 150 g brokkoli

  • 150 g gulrot

  • 80 g paprika

  • 1/2 chili

  • 1 cm ingefærrot

  • 1 terning grønnsaksbuljong + 1,5 dl vann

  • 1,5 ss maisenna

  • 3 ss rapsolje

  • 4 ss soyasaus

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts paprikakrydder

  • 1 ts chiliflake

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.


  2. Klem vannet ut av tofuen med papir eller et håndkle.


  3. Riv tofu med et rivjern med store hull.


  4. Bland sammen tofu, 1 ss rapsolje, 2 ss soyasaus, spisskummen, paprikapulver og chiliflake i en bolle. Rør godt om.


  5. Legg tofuen spredt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek så i 10 minutter før du rører om, og stek videre i 10 minutter til.


  6. Mens tofuen steker kan du kutte opp grønnsakene.


  7. Bland sammen 1 buljong med 1,5 dl vann, oppkuttet chili og ingefær, maisenna og 2 ss soyasaus.


  8. Hell buljongblandingen i en stekepanne eller wokpanne, og tilsett de andre grønnsakene.


  9. Stek på middels varme i 10-15 minutter til sausen blir klebrig. Rør jevnlig om.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 580
Fett: 17,7 g
Mettet fett: 2,3 g
Karbohydrater: 79,4 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 29,8 g
Salt: 3,6 g

bottom of page