
Ingredienser
1 pakke tofu (270 g)
125 g ris (tørr)
150 g brokkoli
150 g gulrot
80 g paprika
1/2 chili
1 cm ingefærrot
1 terning grønnsaksbuljong + 1,5 dl vann
1,5 ss maisenna
3 ss rapsolje
4 ss soyasaus
1 ts spisskummen
1 ts paprikakrydder
1 ts chiliflake
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Klem vannet ut av tofuen med papir eller et håndkle.
Riv tofu med et rivjern med store hull.
Bland sammen tofu, 1 ss rapsolje, 2 ss soyasaus, spisskummen, paprikapulver og chiliflake i en bolle. Rør godt om.
Legg tofuen spredt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek så i 10 minutter før du rører om, og stek videre i 10 minutter til.
Mens tofuen steker kan du kutte opp grønnsakene.
Bland sammen 1 buljong med 1,5 dl vann, oppkuttet chili og ingefær, maisenna og 2 ss soyasaus.
Hell buljongblandingen i en stekepanne eller wokpanne, og tilsett de andre grønnsakene.
Stek på middels varme i 10-15 minutter til sausen blir klebrig. Rør jevnlig om.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 580
Fett: 17,7 g
Mettet fett: 2,3 g
Karbohydrater: 79,4 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 29,8 g
Salt: 3,6 g