top of page
  • Facebook
  • Instagram

Wrap med sprøstekt tofu

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

Til lomper:

  • 200 g cottage cheese

  • 100 g rismel

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss olivenolje/rapsolje til steking


Sprøstekt tofu

  • 200 g tofu

  • 1,5 ts paprikapulver

  • 1,5 ts spisskummen

  • 1 ts chiliflake

  • 1 ss olivenolje/rapsolje

  • 2 ss soyasaus


Fyll

  • 1 liten avokado (120 g)

  • 1 rød paprika

  • 2 små sjalottløk

  • 2 ss lettrømme

  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.


  2. Bland sammen cottage cheese, rismel og litt salt. Kjøres sammen med en stavmikser, eller kna sammen med hendene. Form til 4 baller.


  3. Klem vannet ut av tofuen med papir eller et håndkle.


  4. Riv tofu med et rivjern med store hull.


  5. Bland sammen tofu, 1 ss olje, 2 ss soyasaus, spisskummen, paprikapulver og chiliflake i en bolle. Rør godt om.


  6. Legg tofuen spredt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek så i 10 minutter før du rører om, og stek videre i 10 minutter til.


  7. Kutt opp løk og paprika.


  8. Mos avokadoen.


  9. Varm en panne med olje, og stek én og én lompe. Deigen er veldig klissete, så bruk vann på hendene. Trykk deigen ut til en lompe i en varm stekepannen (Obs! pass fingrene!). Stek lompene på hver side.


  10. Når lompene er ferdig kan du steke løk og paprika sammen i en panne med smør.


  11. Smør avokado utover lompene, resten av grønnsakene, sprøstekt tofu samt rømme.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 835
Fett: 52,3 g
Mettet fett: 14,6 g
Karbohydrater: 59,5 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 34,7 g
Salt: 2,3 g

bottom of page