
Ingredienser
Til lomper:
200 g cottage cheese
100 g rismel
1/2 ts salt
1 ss olivenolje/rapsolje til steking
Sprøstekt tofu
200 g tofu
1,5 ts paprikapulver
1,5 ts spisskummen
1 ts chiliflake
1 ss olivenolje/rapsolje
2 ss soyasaus
Fyll
1 liten avokado (120 g)
1 rød paprika
2 små sjalottløk
2 ss lettrømme
1 ss smør til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Bland sammen cottage cheese, rismel og litt salt. Kjøres sammen med en stavmikser, eller kna sammen med hendene. Form til 4 baller.
Klem vannet ut av tofuen med papir eller et håndkle.
Riv tofu med et rivjern med store hull.
Bland sammen tofu, 1 ss olje, 2 ss soyasaus, spisskummen, paprikapulver og chiliflake i en bolle. Rør godt om.
Legg tofuen spredt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek så i 10 minutter før du rører om, og stek videre i 10 minutter til.
Kutt opp løk og paprika.
Mos avokadoen.
Varm en panne med olje, og stek én og én lompe. Deigen er veldig klissete, så bruk vann på hendene. Trykk deigen ut til en lompe i en varm stekepannen (Obs! pass fingrene!). Stek lompene på hver side.
Når lompene er ferdig kan du steke løk og paprika sammen i en panne med smør.
Smør avokado utover lompene, resten av grønnsakene, sprøstekt tofu samt rømme.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 835
Fett: 52,3 g
Mettet fett: 14,6 g
Karbohydrater: 59,5 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 34,7 g
Salt: 2,3 g