top of page
Havregrøt med eple- og pæresyltetøy, kanel og hasselnøtter
![Skjermbilde 2019-02-13 kl. 10.09.11.png](https://static.wixstatic.com/media/a77d1f_d0fecfa9abef437d847953c18c24b70b~mv2.png/v1/fill/w_448,h_463,al_c,lg_1,q_85,enc_auto/Skjermbilde%202019-02-13%20kl_%2010_09_11.png)
Du trenger
-
70 g havregryn
-
300 g ekstra lettmelk
-
10 g honning
-
10 g hasselnøtter
-
Kanel
​
​
​
15 min
​
1 porsjon
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 0,4 av "5 om dagen"
​
Slik gjør du
1) Bland havregryn, melk og pittelitt salt i en kjele. Om du har tid kan du gjerne la havregrynen ligge i melken i 10-15 minutter før du koker den. Kok opp på middels varme til grøten er tykk (eller slik du liker den). Pass på å røre hele tiden (fra den begynner å bli varm) siden den svir seg fort.
​
2) Hakk opp nøttene og pynt med resten av ingrediensene.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 512
Fett: 13,1 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 85,4 g
Sukker: 0 g
Kostfiber: 10,4 g
Protein: 20,1 g
Salt: 0,7 g
bottom of page