
Ingredienser
250 g rismel
100 g potetmel
120 g havremel
1 ss psyllium
350 g vann
1 ss rapsolje/olivenolje
1 ss salt
Tomatsaus og topping til 2 pizzaer
Slik gjør du
Bland sammen mel, psyllium, vann og surdeigsstarter i en bolle. Rør godt med en sleiv.
Vent 1 time før du tilsetter 1 ss salt og 1 ss olje. Kna dette inn.
La heve på kjøkkenbenken i 8-12 timer under et håndkle. Skal den stå lenger bør den stå i kjøleskapet. Her kan den stå i 18-24 timer. Om deigen står i kjøleskapet bør den stå på kjøkkenbenken i 2 timer før steking.
Lag tomatsausen ved å kutte opp tomatene, og stek i en panne med 1 ss olivenolje med hvitløksaroma. Tilsett sukker, krydder, salt og tomatpuré. Bland godt, og la koke på middels varme i 10-15 minutter.
Kutt opp paprika i tynne skiver.
Kutt opp mozzarella i flere biter.
Sett ovnen på 250 grader.
Fordel pizzadeigen på 2 stekebrett med bakepapir (eller bruk pizzastein). Jobb deigen ut til hver kant. Ja, her må du jobbe litt. Den skal være tynn. Ha en bolle med vann ved siden av deg slik at du kan fukte hendene mens du jobber. Da blir det ikke så klissete.
Forhåndsstek hver bunn midt i ovnen i 15 minutter. Etter at den første er ferdig kan du toppe den med tomatsaus, revet parmesan, paprika, spekeskinke og mozzarella.
Stek i ca. 15 minutter til pizzaen har fått en gylden farge.
Næringsberegning per porsjon
Per stk. (om du deler 1 pizza i 9 biter):
Kcal: 199
Fett: 5,9 g
Mettet fett: 3 g
Karbohydrater: 28,4 g
Kostfiber: 3 g
Tilsatt sukker: 0,6 g
Protein: 9,3 g
Salt: 1 g

