top of page
  • Facebook
  • Instagram

Grovt glutenfritt surdeigsbrød

Tilberedning:

8-12 t (inkludert heving og steking)

Antall porsjoner:

1 brød

Mengde frukt & grønt:

-

Ingredienser

  • 200 g glutenfri surdeigsstarter

  • 350 g lunkent vann

  • 150 g glutenfritt havremel

  • 150 g rismel

  • 75 g potetmel

  • 1,5 ts salt

  • 1 ss fiberhusk

  • 1 ts sukker eller honning

  • 1 ss rapsolje

  • 2 ss glutenfri havregryn

Slik gjør du

  1. Sørg for at du har en aktiv surdeigsstarter. Klikk HER for oppskrift.


  2. Bland fiberhusk i vannet, og la det stå i 5-10 minutter til det blir en tykk gelé.


  3. Bland så alle ingrediensene, bortsett fra salt. Den skal være vår og klissete. Unngå å bruke kjøkkenmaskin.


  4. La deigen stå i 30 minutter før du tilsetter salt.


  5. Legg deigen i en bakepapirkledd brødform, og la heve til den har økt med 50-75 % i volum (6-10 timer). Tiden avhenger av temperatur i rommet, og hvor aktiv starteren er. Strø gjerne hele havregryn på toppen av brødet og trykk gryna litt ned i deigen før heving.


  6. Før brødet skal stekes kan du lage en snitt på toppen av brødet med en skarp kniv. Stek brødet på 230 grader i 45-50 minutter.


  7. La brødet avkjøles på en rist i en times tid før du skjærer i det.

Næringsberegning per porsjon

Dersom du deler brødet i 18 skiver inneholder 1 skive:

Kcal: 100
Fett: 0,7 g
Mettet fett: 0,1 g
Karbohydrater: 22,6 g
Kostfiber: 3 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Protein: 2,2 g
Salt: 0,6 g

bottom of page