
Ingredienser
350 g lunkent vann
150 g glutenfritt havremel
150 g rismel
75 g potetmel
1,5 ts salt
1 ss fiberhusk
1 ts sukker eller honning
1 ss rapsolje
2 ss glutenfri havregryn
Slik gjør du
Sørg for at du har en aktiv surdeigsstarter. Klikk HER for oppskrift.
Bland fiberhusk i vannet, og la det stå i 5-10 minutter til det blir en tykk gelé.
Bland så alle ingrediensene, bortsett fra salt. Den skal være vår og klissete. Unngå å bruke kjøkkenmaskin.
La deigen stå i 30 minutter før du tilsetter salt.
Legg deigen i en bakepapirkledd brødform, og la heve til den har økt med 50-75 % i volum (6-10 timer). Tiden avhenger av temperatur i rommet, og hvor aktiv starteren er. Strø gjerne hele havregryn på toppen av brødet og trykk gryna litt ned i deigen før heving.
Før brødet skal stekes kan du lage en snitt på toppen av brødet med en skarp kniv. Stek brødet på 230 grader i 45-50 minutter.
La brødet avkjøles på en rist i en times tid før du skjærer i det.
Næringsberegning per porsjon
Dersom du deler brødet i 18 skiver inneholder 1 skive:
Kcal: 100
Fett: 0,7 g
Mettet fett: 0,1 g
Karbohydrater: 22,6 g
Kostfiber: 3 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Protein: 2,2 g
Salt: 0,6 g

