Så mange sunne høstmåltider klarte jeg å lage for 500 kr
- Nutritionbybirgitte

- 12. okt.
- 3 min lesing
Her kommer et nytt innlegg fra serien min "Så mange måltider klarte jeg å lage for 500 kr". Denne gangen har temaet vært høstmåltider. Fokuset mitt er gode råvarer, velsmakende og sunn mat du kan nyte for en rimelig penge.

Matvarene er kjøpt på kiwi (ingen reklame).
Videre kan de lese om hver enkelt rett jeg klarte å lage av disse matvarene + oppskrift.
Kyllinggryte (4 porsjoner) med 1 grovt rundstykke til.
Du trenger:
400 g kylling
400 g potet
400 g kålråt
200 g gulrot
1 løk (eller 2 små)
1 kremfløte (3 dl)
2 ss olivenolje/rapsolje
2 ss soyasaus
1 terning kyllingbuljong + 3 dl vann
Pepper
4 grove rundstykker
Slik gjør du:
Skrell potetene og kålroten, og i store terninger.
Kutt opp gulrot.
Ha rotgrønnsakene i en kjele med 3 dl vann og 1 buljongterning. La koke mens du lager resten.
Kutt opp løk og stek i en panne med olje. Legg til siden.
Stek kylling med salt og pepper i olje.
Ha kylling, løk og fløte over i gryten så fort det er ferdig.
Tilsett soyasaus og pepper.
Gryten er ferdig når rotgrønnsaken er møre. Tar totalt 20-30 minutter.

Laks med rotgrønnsaker + aioli (4 porsjoner)
Du trenger:
4 laksefileter
1 pose betemix (550 g)
200 g gulrot
200 g potet
1-2 ss olivenolje/rapsolje
Salt og pepper (eller annet ønsket krydder)
Aioli
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skyll og kutt opp rotgrønnsakene. Du trenger ikke skrelle betene eller potetene.
Bland rotgrønnsakene sammen med olje, salt og pepper i en bolle. Legg så jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett.
Sett rotgrønnsakene på nederste rille, og stek i ca. 30 minutter.
Ha laksen i en ildfast form med litt olje i bunn. Ha over salt og pepper, og stek i ovnen i 15-20 minutter sammen med rotgrønnsakene.
Server med aioli.

Omelett med feta, kikerter og tomat (3 porsjoner)
Av matvarene jeg kjøpte fikk jeg til å lage 3 omeletter med 1 rundstykke hver. Til 1 omelett kan du bruke:
3 egg
1/3 av boksen med feta (avrent).
1/3 av boksen med kikerter (77 g)
1 tomat
1 ss olivenolje/rapsolje
1 grovt rundstykke
Salt og pepper
Slik gjør du:
Stek rundstykket som anvist på pakken.
Kakk eggene, og bland sammen i en bolle.
Kutt opp tomaten.
Bland tomat, feta, kikerter, salt og pepper med eggene.
Stek i en panne med 1 ss olje på middels varme. Sett på lokk.

Varmt yoghurtmåltid med skogsbær (4 porsjoner)
Du trenger:
1/4 av boksen med yoghurt naturell (125 g)
1/4 av boksen med cottage cheese (100 g)
1/4 av posen med skogsbær (100 g)
1/4 av posen med mandler (12,5 g)
Søtning: melis eller sukrinmelis (om du ønsker den sukkerfri).
Slik gjør du:
Varm opp skogsbærblandingen forsiktig. Rør inn ønsket søtning
Bland sammen yoghurt og cottage cheese.
Bland inn varme bær og topp med mandler.
Denne synes jeg er god å kose meg med på kvelden :)

Grovt rundstykke med kokt egg og norske epler (3 porsjoner)
Etter å ha brukt egg til omelett og tilbehør til middag var det fremdeles 3 rundstykker og 3 egg igjen, samt at jeg hadde 3 norske epler. Da fikk jeg til å lage 3 slike måltider som du ser under :)

Handleliste:
3 tomater (246 g): 13,50 kr
2 små løk (150 g): 3,14 kr
550 g betemix, Gartner Norge: 34,90 kr
512 g kålrot: 10,19 kr
400 g gulrot , Gartner Norge: 18,90 kr
728 g poteter: 13,76 kr
3 norske epler (572 g): 14,24 kr
400 g fryst skogsbærblanding, Eldorado: 36,90 kr
1 boks kikerter, First Price: 11,40 kr
10 grove rundstykker, Eldorado: 29,90 kr
110 g skivede mandler, Eldorado: 14,90 kr
12 egg fra frittgående høner: 50 kr
400 g kylling, Prior: 49,60 kr
4 laksefileter, Fiskemannen: 79 kr
110 g Salatost med urter og hvitløk, Tine: 30,40 kr
500 g Yoghurt naturell, Tine: 19,90 kr
400 g Cottage cheese, Tine: 35,90 kr
3 dl kremfløte, Tine: 24,40 kr
Aioli, Eldorado: 17,40 kr
= 508,33 kr
Basismatvarer:
Salt
Pepper
Kyllingbuljong
Soyasaus
Melis/Sukrinmelis
Smør til rundstykkene (gjerne plantemargarin)
Olivenolje/rapsolje til steking
Basismatvarene er ikke tatt med i budsjettet da dette er matvarer man gjerne har over lengre tid.
Håper du fant dette inspirerende😊
Klem Birgitte





Kommentarer