Tacosalat-vegetar

47389918_2045879395511308_43442321943827

Du trenger

100 g kidneybønner

5 g tacokrydder

50 g agurk

50 g tomat 

50 g salat

30 g mais

40 g avocado

40 g revet lett ost

30 g lettrømme

10 g nachos

20 g tacosaus

(salt, pepper, chili, hvitløk og lime til guacamole)

Slik gjør du

1) Mos avocado og smak til med salt, pepper, finhakket fersk chili og hvitløk (eller i krydderform), og litt av saften fra en lime.

2) Varm opp kidneybønner og tilsett tacokrydder og 0,5 dl vann og la steke i 3-5 minutter. Du trenger ikke steke det i smør eller olje. 

3) Kutt opp agurk og tomat

4) Dander alt på en tallerken og topp salaten med knust nachos. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 455

Fett: 23,3 g

Mettet fett: 9,1 g

Enumettet fett: 9,4 g

Flerumettet fett: 2,3 g

Karbohydrater: 41,4 g

Tilsatt sukker:  0 g

Kostfiber: 12,3 g

Protein: 26,3 g

Salt: 2,6 g

20 min

       

 1 porsjoner

 Enkel

 1 porsjon dekker 1,9 av "5 om dagen"