Havregrøt med sjokolade, banan, peanøttsmør og jordbærsylteyøy

23758228_10159681227870008_169173678_n.j

Slik gjør du

1) Bland havregryn, melk, og salt i en kjele og varm opp under omrøring på middels varme (OBS! Svir seg veldig fort!)

2) Kjør jordbærene i en blender og smak til med Sukrinmelis

3) Hakk opp sjokoladen

4) Hell jordbærsausen og peanøttsmør over grøten

5) Topp den med banan og sjokolade

Du trenger

  • 70 g havregryn

  • 300 g ekstra lettmelk

  • Pittelitt salt

  • 1/2 banan (60 g)

  • 60 g jordbær

  • 10 g peanøttsmør (gjerne hjemmelaget)

  • 10 g mørk sjokolade (70 % kakao)

  • Sukrinmelis

15 min.

1 porsjon

Enkel

1 porsjon dekker 1,2 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 577

Fett: 17,4 g

Mettet fett: 5,7 g

Enumettet fett: 4 g

Flerumettet fett: 2,1 g

Karbohydrater: 89,2 g

Tilsatt sukker: 2,8 g

Kostfiber: 10,8 g

Protein: 21,7

Salt: 0,6 g